• Безпечний Чорнобиль
    Безпечний Чорнобиль

    Безпечний Чорнобиль

    Stud Travel
    Четверг, 20 апреля 2017

    Stud Travel розшукує сталкерів на експедицію до Чорнобилю. Будемо розвідувати таємниці Прип’яті, Дуги та ЧАЕС з місцевим провідником. То ж мерщій читай секретні деталі туру.

    08:00 — Збираємось біля автобусу, перевіряємо наявність паспортів та форму одягу. На каблуках чи в сандалях по зоні відчуження поблукати не вдасться.

    08:30 — Виїзд з Києва в Чорнобильську зону. Тепер ти частинка #studtravelfamily. Протягом двох годин в дорозі ми зануримось в атмосферу Чорнобилю, переглянувши документальний фільм про аварію на ЧАЕС або увімкнемо комедію і на позитиві доїдемо до КПП «Дитятки».

    10:30 — Попереду шлагбаум, купа військових та паркан з колючої проволоки. Ми стоїмо на кордоні двох вимірів. В одному йде час та вирує життя, а в іншому воно зупинилось 30 року тому. До нас приєднується провідник-екскурсовод та запрошує до паспортного контролю. В’їжджаємо в 30-кілометрову зону відчуження. Протягом 20 хв дороги, доки перетнемо 10-кілометровий рубіж КПП «Лелів», здасться, що ви залишились єдині на землі. Навколо ні душі, лише де не де може пробіжати вовк, лось, кінь Пржевальського чи дикий кабан. І цьому не потрібно дивуватись. адже за 30 років на безлюдній землі фауна дивним чином адаптувалась і знайшла для себе новий дім не боячись радіоактивного впливу.

    За КПП «Лелів» розташоване єдине живе місто цього регіону — Чорнобиль. Його населення коливається від 6000 до 12000 чоловік. Це тимчасове та основне місце проживання працівників станції та довколишніх підприємств по переробці РАО (радиоактивные отходы) та будівництву ЦХОЯТ (централизованное хранилище отработанного ядерного топлива).

    Ми побачимо кладовище техніки, проїдемось навколо станції, погодуємо двометрових сомів-мутантів, які живуть у недіючому ставку-охолоджувачі, побуваємо на оглядовому майданчику в 500м від нового саркофагу та зруйнованого 4-ого блоку ЧАЕС. Наближаючись до нього з дозиметром у руках ви власними очима побачите, як рівень радіації росте з кожним кроком по експоненті. Можна лише уявити, що відбувається там всередині за метровими стінами з залізо-бетонних конструкцій. Вони на декілька порядків зменшують випромінювання. щоб ми могли без загрози для життя побувати у місці, яке червоною плямою маячить на усіх картах світу.

    В декількох кілометрах від ЧАЕС притаїлось місто-привид Прип’ять. Поблукаємо порослими вуличками, побачимо як матінка природа з роками бере верх над людськими творіннями і поглинає їх своїм корінням. Побуваємо в дитячому садочку та школі, у кінотеатрі «Прометей», на пристані з затопленим причалом на річці Прип’ять, у лікарня, яка прийняла перших постраждалих від аварії та її ліквідації. Побачимо на власні очі славнозвісне Чортове Колесо.

    Якщо пощастить і провідник нам дозволить, піднімемось на дах готелю «Полісся», де був спостережний пункт коригування вертолітних операцій над руїною 4-го реактора, щоб насолодитись панорамою міста з висоти пташиного польоту.

    Ввечері нас чекатиме останній пункт експедиції — Секретний об’єкт Чорнобиль-2 зі своїми гігантськими антенами радара «ДУГА-1». Загоризонтна радіолокаційна станція Дуга — споруда часів Холодної війни між США та СРСР, основним призначенням якої було раннє виявлення запусків міжконтинентальних балістичних ракет. Висота антен 85 м та 135 м. Під час вітру у тебе прям тіло покриється мурашками від звуку, який створюють 330 вібраторів на кожній з них. А також ти зможеш зробити круту фотку собі напам’ять.

    В кінці дня сідаємо в автобус та покидаємо зону відчуження. Проходимо подвійний дозиметричний контроль та виїжджаємо до Києва.

    20:00 — ми в Києві. Живі, здорові та з купою емоцій, фоток і нових друзів.

    Цена: 750 – 1050 грн в зависимости от количества человек в группе
    Длительность: 1 день
    Место сбора: Киев, по договоренности