• Чернівці: не з першого погляду
    Чернівці: не з першого погляду

    Чернівці: не з першого погляду

    Євгенія Пушкова
    Среда, 17 мая 2017

    Тривала прогулянка для найвимогливіших і найзацікавленіших туристів.

    Жодне місто світу неможливо вповні побачити та зрозуміти лише за декілька годин оглядової екскурсії. Особливо якщо це місто з багатою історією, збудоване на мереживному переплетінні народів та культур, місто камерне, особливе. Місто, що відкривається лише тим, хто готовий відкритися йому назустріч, – таке, як наші рідні Чернівці. Тож ми оминемо традиційні маршрути листівковими видами (тим більше, що при такій компактності історичного центру, як у нас, ми все одно їх побачимо!) і спробуємо зазирнути трохи глибше, щоб побачити саму душу Чернівців, зрозуміти, чим живе наше місто і чому кожен, хто хоч раз побував у Чернівцях, мріє знову сюди повернутися.

    Під час нашої прогулянки ми:

    • почуємо мелодію, яку щоденно опівдні виконує сурмач з башти міської ратуші;
    • зазирнемо у розкішні каретні проїзди шляхетської публіки та прості, але такі затишні дворики звичайних городян;
    • розглянемо цікаві деталі на чернівецьких будівлях, що що не одразу впадають в око, і зрозуміємо їх таємне значення;
    • вивчимо вигадливі малюнки вікової бруківки;
    • зазирнемо в будинки, де оселилися янголи, де досі таємничо скриплять старі дубові сходинки і ясним світлом переливаються кришталеві скельця і вітражі у вікнах;
    • і, можливо, нарешті зрозуміємо, як і чому тут склалася така строката громада з десятків різних народностей – рівновеликих у своїй ролі створення цього неповторного чернівецького феномена і рівномалих на фоні його величі краси.

    Утомившись, ми зможемо зупинитися на невеличку каву-брейк або навіть на повноцінний обід (за бажанням, оплата відповідно до меню, від 50 грн/люд), щоб потім з новими силами продовжити свій маршрут звивистими чернівецькими вуличками.

    Цена: 500-1000 грн с группы
    Длительность: от 5 часов до целого дня
    Место сбора: по договоренности