• Чернівці запрошують на променад
    Чернівці запрошують на променад

    Чернівці запрошують на променад

    Євгенія Пушкова
    Четверг, 18 мая 2017

    Легка і приємна прогулянка головною пішохідною вулицею міста — вулицею ім. О. Кобилянської.

    Чернівецький Бродвей, чернівецька Корсо, чернівецький Хрещатик чи Дерибасівська. Як би не називали головний міський променад, він незмінно вже протягом понад 200 років залишається місцем зустрічі усіх містян та гостей Чернівців. Яке б ім’я не дали вулиці Ольги Кобилянської, важливо одне: якщо ви не гуляли тут — ви не бачили Чернівці!

    Колись цю вулицю називали Панською. Її бруківку декілька разів на день мили теплою водою з милом, тут забороняли переносити будь-що, крім квітів, а гуляти дозволялося виключно в чистому взутті. Зараз же тут за годину можна зустріти усіх своїх давніх знайомих, поспостерігати за роботою художників, послухати вуличних музикантів, привітати молодят, посмакувати найкращими в місті кавою та десертами, придбати сувеніри, потрапити на кіносеанс чи поетичні читання просто неба, а якщо буде бажання – станцювати вальс або танго під музику справжнього інструментального ансамблю.

    Протяжність вулиці – лише близько кілометра. Кількість будинків на ній не дотягує й до 60-ти, але всього тільки 2 з них не належать до числа пам’яток архітектури та історії! Це справжня виставка архітектурних стилів усієї Європи періоду ХІХ-ХХ ст. Крім того, кожна з цих будівель має свою захопливу історію і славиться колишніми або ж сучасними мешканцями.

    Під час прогулянки по Панській ви дізнаєтеся найцікавіші та найбільш інтригуючі з цих історій. Разом з вами ми розгадаємо таємничий зміст архітектурних символів на фасадах будівель, ви навчитеся відрізняти справді цінні та унікальні деталі від «новотворів». І самі не помітите, як зануритеся у спокійний неспішний ритм світських прогулянок шляхетних дам та кавалерів минулих часів, розслабитеся і відчуєте себе на справжньому відпочинку.

    Ця екскурсія чудово підійде для першого знайомства з містом після втомливої подорожі, допоможе налаштуватися на відпочинок, а також дасть перше уявлення про Чернівці.

    Цена: 100-150 грн с группы
    Длительность: 1-1,5 часа
    Место сбора: по договоренности