• Замки Західної України
    Замки Західної України

    Замки Західної України

    Kraina UA
    Понедельник, 9 октября 2017

    1 день

    Приїзд до Львова.

    Переїзд у с. Свірж (Львівська обл.), де розташований один із найбільш нетипових замків Західної України – Свірзький. У фільмі «Д’Артаньян і три мушкетери» він виконував роль Бетюнського монастиря, де, за сценарієм, загинули Констанція і міледі.

    Далі прямуємо до міста Рогатин на Івано-Франківщині. Під час нападу в 1520 році татари захопили в полон Рогатинську дівчину Настю Лісовську, яка більш відома під ім’ям Роксолана. У Рогатині ми оглянемо пам’ятник Роксолані, площу Ринок, Костел св. Миколая і Церкву св. Духа, яку відносять до десяти найцінніших дерев’яних сакральних споруд України. 

     

    Обід.

    Вирушаємо в галицьке містечко Бережани (Тернопільська обл.). Екскурсія Бережанським замком.

    Далі прямуємо в селище Підгайці (Тернопільська обл.), де оглянемо руїни величного костелу 1634 року.

    Переїзд у Теребовлю (Тернопільська обл.) – давню столицю Теребовлянського князівства, де збереглися залишки замку 1630-х років. Перша згадка про місто датується 1097 роком (у «Повісті временних літ»), що робить його одним з найстаріших в Україні.

    Переїзд до Тернополя. Поселення в готелі «Тернопіль». Вільний вечір у місті.

    2 день

    Виселення з готелю. Сніданок у ресторані готелю.

    Ранкова екскурсія Тернополем. Про такі міста говорять, що в них присутня своя неповторна атмосфера! Навіть без унікальних архітектурних шедеврів Тернополю це вдалося.

    Переїзд у Збараж. У старій частині Збаража ми побачимо Костел св. Антонія ордену бернардинців. І, звичайно ж, свої ворота нам відкриє Збаразький замок, який був свідком основних історичних подій козацької доби.

    Фото: ternograd.te.ua

    Обід.

    Переїзд у Вишнівець, де відвідаємо Вишнівецький палацовий комплекс. Це один з кращих і найкрасивіших палаців України. Його часто називають Волинським або Польським Версалем. Це чи не єдиний палац, побудований у стилі французького Ренесансу, який зберіг свою композиційну цілісність і архітектурну завершеність.

    Прямуємо у Кременець (Тернопільська обл.). Уздовж річки Ічви, серед пагорбів і крутих скель вишикувалися садиби, будинки, храми, єзуїтський колегіум, приватні оселі на пагорбах, давнє єврейське і польське кладовища, козацькі могили і навіть ботанічний сад, один з найстаріших на території сучасної України. Ви побачите залишки фортеці Бона Сфорца, названого так на честь королеви з роду Медічі, яка прославилася своєю особливою жорстокістю.

    Поселення у готелі «Reikartz Почаїв». Вільний час.

    3 день

    Сніданок у готелі.

    Продовжуємо нашу подорож в одну з найбільших святинь православного світу – Почаївську Лавру. Вас чекає незабутня екскурсія Лаврою!

    Фото: igotoworld.com

    Прямуємо до Білокриниці (Тернопільська обл.). Дивимося палац в англо-готичному стилі. Поряд з палацом є графський дендропарк.

    Вирушаємо до Державного історико-культурного заповідника міста Дубно, де побачимо Дубенський замок XV–XVIII ст. (палац князів Острозьких, палац князів Любомирських, надбрамний корпус), Луцьку браму XVI ст., Синагогу XVI ст., Спасо-Преображенську церкву XVII ст., Свято-Юріївську церкву XVII ст., монастир кармеліток XVII ст., костел бернардинів і його келії XVII ст.

    Обід.

    Прибуття до Луцька, приємна прогулянка пішохідною вулицею Лесі Українки. Продовження екскурсії у Луцькому замку – тому самому, що зображений на купюрі в 200 гривень. Якщо у замку Кам’янець-Подільського жили місцеві князі, то в Луцькому – королі і принцеси!

    Фото: ipress.ua

    Під час екскурсії відвідаємо музей книги, музей дзвонів, а також виставки «Арсенал» і «Камера тортур».

    Трансфер на залізничний вокзал. 

    У вартість включено:

    • трансфер автобусом за екскурсійним маршрутом; 
    • всі екскурсії; 
    • вхідні квитки в замки та музеї; 
    • проживання 2 ночі в готелях 3*; 
    • харчування (1 день – обід, 2/3 дні – сніданок/обід);
    • страховка.
    Цена: 2450 грн/чел.
    Длительность: 2 дня
    Место сбора: Львов