• Закарпатський вояж
    Закарпатський вояж

    Закарпатський вояж

    Kraina UA
    Понедельник, 9 октября 2017

    Як за 6 днів розвідати на Закарпатті все? Відправитись в цю мандрівку! Замки, дегустації, маленькі містечка з великою історією, водоспади та полонини, пікніки та домашні вина. Все-все за одну подорож!

    1 день

    Ласкаво просимо в Ужгород – столицю Закарпаття! Зустріч з гідом на залізничному вокзалі, трансфер і розміщення в етно-велнес готелі «Унгварський». Вільний час для обіду.

    Після обіду вирушаємо на екскурсію «Унгвар – древній град». Ви побуваєте в історичній частині міста, а також відвідаєте середньовічний Ужгородський замок і затишний Закарпатський музей народної архітектури та побуту.

    Закарпаття – край замків, їх тут налічується більше десяти! Тому далі вас чекає зустріч із ще одним – Невицьким замком (замком Поганої діви), що датується XIII ст.

    Фото: karpaty.life

    Повернення в Ужгород. Вільний час. Ви можете прогулятися мальовничими вуличками пішохідної частини міста, повечеряти в одному із затишних ресторанчиків.

    2 день

    Гарно снідаємо, адже сьогодні на вас чекає дуже насичений екскурсійний день. Виселення з номерів.

    Виїзд до Мукачева – другого за величиною міста Закарпаття, яке завжди змагалося з Ужгородом за право першості в регіоні. Екскурсія «Місто над Латорицею», під час якої ви пройдетеся центральними вулицями Мукачева, побачите різноманіття його архітектури, а також відвідаєте один з найкрасивіших замків Західної України –  «Паланок».

    Обід у кафе.

    Переїзд у Чинадієво, де відвідаємо мисливську віллу-замок графа Шенборна, який розташований на території санаторію «Карпати».

    Далі вирушаємо до найбільшого озера Карпат – Синевир. Зробимо зупинку для відвідування водоспаду Шипот. Розміщення у дерев’яних котеджах.

    3 день

    Сніданок.

    Наймальовничішим куточком Закарпаття справедливо вважається Міжгірщина. Вона вабить мандрівників лісистими горами, підхмарними полонинами, швидкоплинними ріками Теребля і Чорна Ріка, а також цілющими джерелами мінеральних вод. Але здавна вважається, що найціннішим і найважливішим скарбом Міжгірщини є Синевирське озеро («Морське Око»), розташоване на висоті 989 м над рівнем моря.

     

    Обід.

    Після обіду вирушаємо до колоритного карпатського села Колочава з його дерев’яною архітектурою, численними музеями, скансеном, оновленою вузькоколійкою.

    Повернення в готель.

    4 день

    Сніданок.

    Екскурсія до «Селиської сироварні» – унікального некомерційного підприємства, побудованого за швейцарським проектом, одного з небагатьох, де виготовляють справжній швейцарський сир – без консервантів та інших шкідливих добавок. Дегустація закарпатського сиру.

    Переїзд до центру українського лозоплетіння – село Іза, де можна купити сувеніри з лози.

    Обід у кафе.

    Далі відвідаємо місто Хуст, географічний центр Европи, Тячів та Солотвино.

    Останньою крапкою нашої подорожі на сьогодні буде Рахів – найвисокогірнеше місто в Україні (430-820 м над рівнем моря). Між найвищою і найнижчою вулицями міста перепад висот більше 500 м! Поселення в готель. Вільний час.

    5 день

    Сніданок.

    Звідки найкраще можна помилуватися красою гір, як не з вершин самих гір? Тому заключним пунктом нашої програми буде виїзд у гори на карпатському всюдиході! Машина повільно, але впевнено, буде піднімати нас все вище і вище! Перепад висот перевищить 400 м. Панорама українських Карпат, яка відкриється перед вами з найвищої точки, сповна виправдає всі очікування.

    Фото: photorator.com

    Пікнік, приготований справжніми закарпатськими умільцями. Спробуємо справжній угорський (і вже закарпатський) бограч, зварений у великому казані на відкритому вогні.

    Ситі, задоволені, повертаємося в готель … Вільний вечір у Рахові.

    6 день

    Сніданок у ресторані готелю. Виселення з номерів.

    Переїзд до Берегова. Всі бажаючі зможуть поплавати в басейні з термальною мінеральною водою (температура води ніколи не опускається нижче 33 оС). Після такого «запливу оздоровлення», звичайно ж, прокинеться хороший апетит. Вгамовувати його будемо в колоритному угорському ресторанчику.

    Після обіду на вас чекає екскурсія до справжнього діючого винного підвалу, історія якого сягає у глибину століть. Доторкнемося до справжніх винних бочок, у яких зберігається унікальне, відоме далеко за межами України, закарпатське вино, почуємо історію виноробства на Закарпатті, і, звичайно ж, продегустуємо найкращі сорти вин цього регіону.

    Якщо ви вирушаєте з ж/д вокзалу в Мукачево, рекомендуємо купувати квитки на потяги, які відправляються після 18:00, а якщо з Ужгорода, то на потяги, які вирушають після 20:00.

    У вартість входить:

    • трансфер на автобусі (мікроавтобусі) екскурсійним маршрутом; 
    • екскурсії за програмою; 
    • вхідні квитки в екскурсійні об’єкти за програмою; 
    • проживання (готель в Ужгороді – 1 ніч, готель у горах – 2 ночі, готель у Рахові – 2 ночі); 
    • харчування: 5 сніданків, 5 обідів (включаючи пікнік в горах);
    • страховка.

    Цена: 5200 грн/чел.
    Длительность: 6 дней
    Место сбора: Ужгород