Еда

Риба Балтійського моря: 4 причини додати її в раціон прямо зараз

Про користь і необхідність постійного споживання риби ми чуємо ледь не з дитинства. Але здебільшого ставимося до цього абстрактно: хтось через усталені харчові звички з часів, коли свіжа якісна риба була в дефіциті, хтось – сподіваючись компенсувати іншими продуктами чи штучними вітамінами. І дарма: рибу ніщо не здатне замінити.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, вона має бути в раціоні щонайменше тричі на тиждень по 150 г на день. Риба особливо корисна у холодні пори року, коли бракує сонячного світла і знижується імунітет. Недарма мешканці приморських країн, де рибу споживають тричі на день, а не на тиждень, славляться тривалістю життя. І на це є вагомі причини.

Риба не лише добре насичує, а й оздоровлює

Вона містить усі незамінні амінокислоти, які людина не може синтезувати сама і отримує лише з їжі. Риба – це високонасичений білок, потрібний для наших тканин і м’язів, це фосфор, калій, залізо, йод, мідь, марганець, вітаміни A, D, E і височенний вміст полінасичених жирних кислот Омега-3. Але перелічене стосується саме сортів, що зростали в природних умовах холодних морів. Таку й потрібно вживати й обирати у найближчих виробників – з найменшою до нас відстанню транспортування і високою європейською якістю. В Україні це забезпечує Baltic Premium Fish – знак якості балтійської риби з широким вибором для кожної української сім’ї.

Риба – це здорове серце і хороший холестерин

Високий вміст Омега-3 знижує тригліцериди в крові та, відповідно, ризик аритмії та інфаркту, збільшує рівень хорошого холестерину. Головне, їсти саме морську жирну рибу, і це не тільки далекий «атлантичний лосось». До жирних сортів (вміст жиру 20-80%) належить цілком доступна балтійська риба – всі види оселедцевих, включно з салакою і кількою, які в Україні можна знайти під знаком якості  Baltic Premium Fish.

Риба – це одне з небагатьох природних джерел вітаміну D

Він є в дуже малій кількості продуктів і виробляється в людині ендогенно – під дією сонячного світла, якого бракує в осінньо-зимові дні. Нестача вітаміну D робить крихкими наші кістки й сповільнює засвоєння кальцію. А постійне вживання риби, враховуючи шпроти та солону рибу, навпаки, компенсує цей дефіцит.

Риба в раціоні допомагає швидше відновлюватися

Перевтома, стресові навантаження, звичайна застуда чи одужання після ковіду – в такі періоди медики рекомендують обов’язково збільшити кількість морської риби в меню. Ті ж самі салака й кілька не лише підвищують імунітет, а й запобігають розвитку автоімунних захворювань.

Знак якості  Baltic Premium Fish на пакуванні означає, що це якісна балтійська риба, яку українські переробники пропонують на вибір у різному вигляді: свіжозаморожену, копчену, в консервах, пресервах, а незабаром і обсмажену. Все для того, щоб ми, як і мешканці морських країн, також дбали про своє здоров’я і насолоджувалися справжнім рибним смаком. 

Baltic Premium Fish на YouTube, Facebook, Instagram

Вокруг Света

Recent Posts

5 мифов про туристическую страховку в 2024 году

Туристическое страхование часто воспринимается как дополнительная трата средств, которой можно избежать. Однако, это ошибочное представление,…

8 месяцев ago

Каким бывает в казино онлайн бонус за регистрацию

Открытие учетной записи на игровой площадке обычно вознаграждается подарком. Иногда клиенту для этого достаточно завести…

9 месяцев ago

Что делает Фраголино таким особенным и любимым

В мире виноделия существует напиток, который завоевал сердца многих гурманов своим уникальным вкусом и ароматом.…

9 месяцев ago

Как выбрать надежное онлайн-казино – полезные советы

Рынок азартных развлечений в Украине активно развивается, что заметно по регулярному пополнению списка легальных онлайн-казино.…

10 месяцев ago

Туризм ради игры: топ городов для игры в казино

Туризм ради игры становится всё более популярным среди путешественников по всему миру. Казино уже давно…

10 месяцев ago

Фриспины казино Vbet

Рассказываем о бонусах Vbet. Мы расскажем о разных видах поощрений - как стандартных для всех…

10 месяцев ago