Для виробництва меду бджоли збирають нектар з квітів, ферментують його і випаровують зайву воду. В сотах мед дозріває 8-10 днів, в цей час молоді бджоли перекладають його і додають свою слину з ферментами, а потім запечатують кожну чарунку сот тонким шаром воску. Цей мед бджоли потім використовують як їжу.
Крім вуглеводного нектару, бджоли збирають з рослин квітковий пилок. Грудочки пилку теж складаються бджолами у чарунки сотів, утрамбовуються і зверху заливаються медом. Виходить так звана перга, джерело білкового харчування бджіл.
У невдалі роки, якщо нектару не вистачає, бджоли починають збирати на мед солодкі виділення деяких комах з поверхні листя рослин – попелиці, листоблошки, червеця і цукристий сік деяких рослин. Такий мед називають падевий.
Падевий мед часто не годиться як зимовий корм для бджіл, оскільки він містить занадто багато мінеральних солей. Без меду або з недостатньою його кількістю бджоли за зиму можуть померти або значно ослабнути. Тому пасічники-бджолярі, забираючи частину бджолиного меду для своїх потреб, підгодовують їх цукровим сиропом.
Подорожі — це завжди щось більше, ніж просто переміщення між точками на карті. Це можливість…
Оскільки цифровий ландшафт продовжує розвиватися, з’явилася захоплююча концепція: метавсесвіт. Цей простір віртуальної реальності поєднує в…
Баня — це не просто місце для очищення тіла, а справжній ритуал, що поєднує в…
Для користування домашнім інтернетом велика кількість абонентів віддає перевагу бездротовому з’єднанню. Ця технологія є основою…
Спорт знає безліч рекордів, що вражають складністю. Але є серед них особлива категорія — ті…
Інвестування може бути заплутаним, оскільки існує така кількість варіантів і ризиків. Ціна Ethereum пропонує багатообіцяюче…