• 70-річний британець здолав 2000 кілометрів пішки з рюкзаком.Вокруг Света. Украина
    Фото: John Sutcliffe
    Люди
    Вторник, 30 апреля 2019

    70-річний британець здолав 2000 кілометрів пішки з рюкзаком

    Джон Саткліфф пройшов усю Британію пішки та поділився щоденними записами і фотографіями з походу в новій книзі. Фактично він створив новий стандартний пішохідний маршрут країною.

    Колишній геолог Джон Саткліфф здійнив пішу мандрівку від мису Корнуолл на південному заході Британії до мису Рат на півночі Шотландії. Чоловік сподівається надихнути інших дослідників вивчати невідомі куточки Британії та мандрувати пішки. Для цього Джон написав книгу «Від мису до мису», в якій розмістив свої подорожні нотатки і фотографії.

    пішки John Sutcliffe

    Фото: John Sutcliffe

    18 кілограмів спорядження 70-річний чоловік ніс у рюкзаку. Крім того, йому довелося терпіти важкий характер британської погоди і відмовитися від благ цивілізації. Похід тривав 106 днів, і за весь час Джон лише одну ніч провів у готелі.

    Ідея здійснити мандрівку з’явилася в Джона десятки років тому. Йому знадобилося багато часу на підготовку і планування: потрібно було знайти правильне екіпірування і ретельно продумати маршрут, перш ніж вирушити у подорож. Він поставив собі за мету здолати маршрут до 70-річчя, і йому це вдалося.

    пішки John Sutcliffe

    Фото: John Sutcliffe

    Від мису Корнуолл дослідник вирушив углиб країни через віддалені болота Дартмур і Ескмур, і далі – до Сомерсетських рівних. Потім Джон рухався уздовж кордону між Англією та Уельсом до Шропшира, після чого перетнув Пеннінський шлях за 400 кілометрів до кордону з Шотландією. По дорозі до Форт-Уільяму мандрівник здолав більше тисячі кілометрів пішки через Південне нагір’я Шотландії і Пентландські пагорби. Останніми Джон пройшов нагір’я Ардгур, Кнойдарт, Торрідон і Сазерленд.

    пішки John Sutcliffe

    Фото: John Sutcliffe

    По завершенні мандрівки досліднику знадобилося ще два роки для написання книги. Джон обробив сотні годин голосових записів і понад сімнадцять сотень фотографій, щоб проілюструвати маршрут. План його
    подорожі має стати альтернативою стандартного маршруту Британією Джона Гроатса.

    Як повідомляв портал «Вокруг света. Украина», украинец відправився пішки з Києва до Лісабону.

    За матеріалами Daily Mail

    Читайте також:

    10 красивейших прибрежных маршрутов мира для походов пешком

    14 000 км пешком: бывший военный решил обойти всю Великобританию

    В Румынию пешком: как пересечь границу без транспорта и провести выходные в Европе