• День української писемності та мови.Вокруг Света. Украина
    фото: radiosvoboda.org
    Интересно
    Среда, 9 ноября 2016

    День української писемності та мови

    9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови.

    День української писемності та мови є державним святом. Його встановили в 1997 році з огляду на важливу роль мови в консолідації українського суспільства.

    Дата святкування була вибрана не навмання: 9 листопада за православним календарем є днем вшанування пам’яті Нестора-літописця. Він є основоположником давньоруської історіографії, автором Повісті минулих літ та житій святих Києво-Печерського монастиря.

    Традиційно в День української писемності та мови всі охочі пишуть диктант національної єдності. Це чудовий спосіб перевірити свої знання рідної мови. Текст диктанту транслюють на Першому каналі Українського радіо та на Першому національному телеканалі. Окрім пересічних українців, диктант щороку пишуть вітчизняні політики, музиканти, письменники, культурні діячі.

    Також в цей день стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, у якому щороку бере участь понад 5 млн осіб з різних країн. Усі ці заходи спрямовані на підвищення іміджу українскої мови у світі та популяризації її серед громадян України.

     

    Читайте также:

    Рисунки украинской студентки покорили книгоманов Европы

    Украина заняла первое место на Фестивале света в Берлине

    Наушник-переводчик – средство от языкового барьера

    15 интересных фактов об Украине

    Загрузить еще