• Побачення з Шерлоком Холмсом, або Мої музеї Лондона.Вокруг Света. Украина
    Фото: unsplash.com/Sandra Mode
    Блоги

    Побачення з Шерлоком Холмсом, або Мої музеї Лондона

    Я вперше приїхала в Лондон. Без жодного плану та очікувань. Це було місто моїх мрій, які нарешті здійснилися. Єдине, що було в списку to do – відвідувати по одному музею в день. Саме про них і піде мова сьогодні.

    Я жила поруч з неймовірно красивим вокзалом King’s Cross St. Pancras, тому дорогою до головних пам’яток міста вирішила зайти в Британский Музей. Це один з найбільших музеїв у світі, його експозиція розповідає про історію людства за період понад два мільйони років.

    Близько 6 мільйонів відвідувачів щороку приходять сюди подивитися на єгипетський Розетський камінь (давня плита з текстом на трьох мовах), скульптури Парфенона і єгипетські мумії. Тут ходити можна цілий день, тому краще візьміть на вході мапу, аби мати можливість знаходити себе в його стінах.

    Фото автора

    Метро: Tottenham Court Road, Holborn, Russell Square

    Автобуси: 1, 7, 8, 10, 14, 19, 24, 25, 29, 38, 55, 59, 68, 73, 91, 98, 134, 168, 188, 242, 390

    Вхід в музей безкоштовний. Працює щодня з 10:00 до 17:30, у п’ятницю – до 20:30.

    Наступного дня по плану було мистецтво, а точніше Національна Галерея. Це третій за кількістю відвідувачів на рік музей образотворчого мистецтва у світі. Мені дуже хотілося вживу побачити «Соняшники» Ван Гога. Якщо помітили велике скупчення людей у котрійсь із зал, отже, там точно або Веласкес, або Ренуар, або Моне, або Рембрандт. У кожному випадку ця галерея варта того, аби на неї витратити свій час.

    Фото автора

    Вхід у галерею безкоштовний, хоча є декілька платних залів. Працює щодня з 10:00 до 18:00, а в п’ятницю – до 21:00.

    До музею Вікторії та Альберта та музею Природознавства я поїхала на велосипеді через Гайд Парк. За 2 фунти можна їздити куди завгодно: по всьому місту є велопарковки, де можна залишити, а потім знову взяти транспорт.

    Музей Вікторії та Альберта

    Фото: unsplash.com/Toa Heftiba

    Мене дуже вразив природничий музей. Він поділений на чотири тематичні зони: синю (динозаври, рептилії, морські мешканці, ссавці), зелену (птахи, комахи, рослини), червону (геологія, вулкани, землетруси) та помаранчеву (центр Дарвіна і сад дикої природи).

    Обидва музеї також є безкоштовними і розташовані один навпроти одного.

    Метро: South Kensington 

    Автобуси: 9, 10, 14, 49, 52, 70, 74, 345, 414

    Однак моїм фаворитом став музей Шерлока Холмса. Я обожнюю цього персонажа і дуже хотіла побувати у нього в гостях на Baker Street, 221B.

    Фото автора

    Музей розташований на Бейкер-стріт, неподалік від однойменної станції метро. Це чотириповерховий будинок у вікторіанському стилі, побудований у 1815 році та занесений до списку будівель королеви, що становлять архітектурну та історичну цінність. Табличка інформує, що в цьому будинку з 1881 по 1904 рік жив детектив-консультант Шерлок Холмс.

    Праворуч від входу в музей є магазин, де можна придбати вхідний квиток за 15 фунтів та приємні дрібнички на згадку – від закладок для книг до різних наборів.

    Раджу зайняти чергу в музей і лише тоді йти за квитком, бо місця в музеї дуже мало і туди пускають по партіями декілька людей. На вході можна зробити фото з полісменом, який і дає дозвіл на вхід.

    Фото автора

    У кімнатах розставлені меблі кінця 19 століття, і простір наповнений різними деталями з розповідей: скрипка, капелюх, листи, прикріплені складаним ножем до камінної полиці, пробірки для хімічних дослідів. Дозволена безкоштовна фото- та відеозйомка. А на останньому поверсі є воскові фігури.

    Фото автора

    Звісно, це навіть не 1% з усіх музеїв та галерей, що є в Лондоні. Також раджу зайти в галерею Tate Modern. На її даху є чудовий оглядовий майданчик, а всередині – креативне та сучасне мистецтво. Це не може не вражати.

    Тетяна Чернега – British Lover, автор блогу про Британію, організатор бюджетних мандрівок і невиправна мрійниця, що любить дощ, осінь, Лондон та книги.

     

    Читайте также:

    Wizz Air откроет рейс Львов-Лондон на четыре месяца раньше

    В Лондоне в честь праздников заработал Биг-Бен

     

     

    Загрузить еще