• Туніс: відпустка з вау-ефектом.Вокруг Света. Украина
    Блоги
    Среда, 4 августа 2021

    Туніс: відпустка з вау-ефектом

    З перших кроків країна завойовує серце неймовірним колоритом, архітектурою та пляжами з білосніжним піском та ніжно блакитним Середземним морем.

    Так історично склалося, що Туніс переходив з рук в руки різних народів: римлян, арабів та французів.  Кожна хвиля нових завойовників внесла свій слід у формування традицій, культури та архітектури країни. Тому відвідавши туніські курорти, ви отримаєте мозаїку незабутніх  вражень.

    Дивовижна Сахара

    Коли бачиш на власні очі безкрайні піщані  простори,  розумієш, наскільки наш світ разючий. Шедевральні рельєфи, що намальовані природою, зводять з розуму своєю красою та незвичністю.  Ще якихось 10 тисяч років тому на  місці піщаних курганів росла густа зелень, але через підвищення температури та відсутність дощів майже вся живність покинула Сахару.  Неймовірні відчуття наповнять  кожного,  хто відвідає простори найдивовижнішої пустелі світу.

    Карфаген — місце сили

    Це місце варто відвідати хоча б  раз в житті, щоб відчути велич багатовікової історії країни,  від якої “біжать мурашки” по шкірі.

    Їжа в Тунісі

    Туніська кухня не менш особлива, адже вона увібрала в себе кращі традиції арабської та європейської кухонь. Як кажуть місцеві жителі, їжа в них  наповнена сонцем. Тунісці обожнюють  солодощі, тому для любителів солодкого Туніс — це райський куточок, наповнений зацукрованими горішками, тортиками, тістечками з духмяними цитрусовими, всіма можливими видами пахлави, цукатами та  найсмачнішими у світі фініками. Також всім, хто планує відпочити в Тунісі,  раджу спробувати традиційні страви:

    • Харісса — дуже гострий соус, без якого тунісці ніколи не сідають за стіл. Для приготування використовується оливкова олія й червоний перець. Для підсилення смаку додають петрушку, кмин і часник.
    • Тажин ез-Зігун — це телятина, що готується з оливками за особливим туніським  рецептом.
    • Брик  — це  гаряча закуска, щось подібне до традиційного чебурека. В якості начинки використовуються картопля і яйця, тунець та петрушка.
    • Кефта — м’ясні тюфтельки, які завжди подаються під  соусом.
    • Тшиш —  густий суп  з перетертими овочами і крупою.

    Туніс для бюджетного туриста

    Однією з переваг відпочинку в Тунісі є  помірні ціни, що доступні для українців. Тому, вирушаючи в Туніс навіть з мінімальним бюджетом.  можна відчути себе VIP-туристом.

    Відпустка в Тунісі однозначно запам’ятається кожному, а приїхавши сюди один раз, ви неодмінно повернетесь знову, адже ця країна закохує в себе з першого погляду всіх без винятку.

    Іван Лисак, керівник напрямку Туніс Join UP!

    Читайте также:

    Все цвета Туниса: экзотика с французским шармом

    Гид по Эгейскому побережью Турции: куда ехать и чем заняться?