• Великдень-2018: рецепт ніжної молочної паски.Вокруг Света. Украина
    Фото: Shutterstock
    Еда
    Суббота, 31 марта 2018

    Великдень-2018: рецепт ніжної молочної паски

    Молочна паска ніжніша за сирну, а готується набагато швидше.

    Великодньому молочному десерту найчастіше надають форми усіченої піраміди, як і сирній пасці. Він виходить тендітним, ароматним і дуже смачним. Але головне — потребує набагато меньше продуктів і часу, ніж відома сирна піраміда.

    Інгредієнти:

    2 л молока, 7 яєць, 1 стакан цукру, 200 г вершкового масла, ванілін, сіль

    Приготування:

    1. До молока додати збиті з цукром яйця, вкинути пучку солі.
    2. Поставити молочну суміш на слабкий вогонь. Постійно перемішуючи, аби майбутня паска не пригоріла, довести до кипіння. Саме довести, а не дати закипіти. Щойно з’явиться перша «булька», негайно зніміть з вогню, щоб яєчний білок не звернувся.
    3. Зняти з вогню, дати трохи охолонути. Відкинути через сито, вкрите двошаровою марлею. Масу бажано підвісити у марлевому «козубці», аби дати стекти сироватці.
    4. В ледь теплу масу додати розм’якшене масло, ванілін, родзинки, курагу, цукати. Добре вимішати.
    5. Викласти в форму, поставити під важіль на ніч.

    Читайте також:

    Великдень 2018: рецепт традиційної паски «як треба»

    Откуда у Пасхи уши растут: удивительные пасхальные традиции разных стран

    Страстная неделя по всему миру: впечатляющие фото