Великодньому молочному десерту найчастіше надають форми усіченої піраміди, як і сирній пасці. Він виходить тендітним, ароматним і дуже смачним. Але головне — потребує набагато меньше продуктів і часу, ніж відома сирна піраміда.
Інгредієнти:
2 л молока, 7 яєць, 1 стакан цукру, 200 г вершкового масла, ванілін, сіль
Приготування:
- До молока додати збиті з цукром яйця, вкинути пучку солі.
- Поставити молочну суміш на слабкий вогонь. Постійно перемішуючи, аби майбутня паска не пригоріла, довести до кипіння. Саме довести, а не дати закипіти. Щойно з’явиться перша «булька», негайно зніміть з вогню, щоб яєчний білок не звернувся.
- Зняти з вогню, дати трохи охолонути. Відкинути через сито, вкрите двошаровою марлею. Масу бажано підвісити у марлевому «козубці», аби дати стекти сироватці.
- В ледь теплу масу додати розм’якшене масло, ванілін, родзинки, курагу, цукати. Добре вимішати.
- Викласти в форму, поставити під важіль на ніч.
Читайте також:
Великдень 2018: рецепт традиційної паски «як треба»
Откуда у Пасхи уши растут: удивительные пасхальные традиции разных стран
Страстная неделя по всему миру: впечатляющие фото