Окрім традиційного великоднього хлібу, а також королеви стола — сирної піраміди, існує безліч простіших страв, з якими впорається кожна хазяйка. Одна з таких — вершкова паска, яку можна викласти у звичайну форму для кексу.
Інгредієнти:
0,5 свіжого сиру, 250 г цукатів або кольорового мармеладу, 1 склянка вершків, 3 яйця, ),5 склянки цукру, сік половини лимона, 1 чайна ложка ванільного цукру.
Приготування:
- Фруктовий мармелад (якщо ви вибрали його, а не цукати) подрібнити. М’який сир протерти через часте сито. Додати до сиру шматочки мармеладу (або цукати) та лимонний сік.
- Яйця трохи збити з цукром, але не до білої піни. Додати ванільний цукор та вершки. Поставити на водну баню та слабкий вогонь. Варити, ретельно перемішуючи, доки не загусне.
- Заварену масу ще гарячою влити в сирну суміш і добре вимішати.
- Форму для кексів або традиційну піраміду для сирної паски вкрити двошаровою марлею. Викласти майбутню паску в форму, вкрити кінцями, що звисають, та поставити під важіль у холодильник на ніч.
- Готову паску перевернути на таріль, прикрасити ягідним джемом, марципанами або цукатами.
Читайте також:
10 самых интересных пасхальных традиций со всего мира
Откуда у Пасхи уши растут: удивительные пасхальные традиции разных стран
10 фактов об Облитом понедельнике: как отмечают Смигус-Дингус в Польше