• Великдень-2018: рецепт вершкової паски з цукатами.Вокруг Света. Украина
    Фото: Shutterstock
    Еда
    Понедельник, 2 апреля 2018

    Великдень-2018: рецепт вершкової паски з цукатами

    Зазвичай обрядові страви забирають багато часу і сил. Тому кожна сучасна господиня, якій завжди бракує часу, мріє про рецепт нашвидкоруч. І ми його знайшли.

    Окрім традиційного великоднього хлібу, а також королеви стола — сирної піраміди, існує безліч простіших страв, з якими впорається кожна хазяйка. Одна з таких — вершкова паска, яку можна викласти у звичайну форму для кексу.

    Інгредієнти:

    0,5 свіжого сиру, 250 г цукатів або кольорового мармеладу, 1 склянка вершків, 3 яйця, ),5 склянки цукру, сік половини лимона, 1 чайна ложка ванільного цукру.

    Приготування:

    1. Фруктовий мармелад (якщо ви вибрали його, а не цукати) подрібнити. М’який сир протерти через часте сито. Додати до сиру шматочки мармеладу (або цукати) та лимонний сік.
    2. Яйця трохи збити з цукром, але не до білої піни. Додати ванільний цукор та вершки. Поставити на водну баню та слабкий вогонь. Варити, ретельно перемішуючи, доки не загусне.
    3. Заварену масу ще гарячою влити в сирну суміш і добре вимішати.
    4. Форму для кексів або традиційну піраміду для сирної паски вкрити двошаровою марлею. Викласти майбутню паску в форму, вкрити кінцями, що звисають, та поставити під важіль у холодильник на ніч.
    5. Готову паску перевернути на таріль, прикрасити ягідним джемом, марципанами або цукатами.

     

    1. Фото: Shutterstock

    Читайте також:

    10 самых интересных пасхальных традиций со всего мира

    Откуда у Пасхи уши растут: удивительные пасхальные традиции разных стран

    10 фактов об Облитом понедельнике: как отмечают Смигус-Дингус в Польше