• Маски для волосся: обираємо свій варіант.Вокруг Света. Украина
    Лайфстайл
    Понедельник, 9 декабря 2019

    Маски для волосся: обираємо свій варіант

    Жінки у різних країнах віддають перевагу маскам для волосся на натуральній основі і навіть відмовляються від використання приладів для укладання.

    Наприклад, мексиканки практично не застосовують фен, а в Колумбії регулярно наносять на локони живильні засоби. А для поліпшення стану пасом нерідко застосовують досить різні засоби – в Німеччині пиво, на Ямайці сік кактуса, в Чехії відвар з цибулин. 

    Профілактичні продукти та їх основні можливості

    Тим нашим читачкам, які віддають перевагу готовим косметичним продуктам, ми пропонуємо перелік основних варіантів масок для волосся, які слід регулярно використовувати в профілактичних та терапевтичних цілях:

    • Зволожувальні. Призначені для відновлення водного балансу, але механізм їх дії різний. Поверхневі утримують вологу всередині стрижнів шляхом утворення зовнішньої плівки. Формули засновані на поєднанні восків, гліцерину і силікону. Варіанти для внутрішнього зволоження працюють на клітинному рівні. Особливістю цих продуктів є присутність у формулі провідника, який забезпечує проникнення інших складових в глибину клітин. Найчастіше це гіалуронова кислота. Комплексні варіанти мають додаткові функції, наприклад, збільшують пружності та еластичність, усувають ламкість, полегшують розчісування і укладання.
    • Живильні. Призначені для поліпшення стану тьмяних, посічених, втомлених пасом. Більшість таких коштів мають водно-масляну структуру. Основні завдання – поліпшити зовнішній вигляд локонів, стимулювати природне вироблення колагену, а також профілактика посічених кінчиків.
    • Для зміцнення волосся. На противагу іншим варіантам, такі маски часто наносяться не тільки на пасма, а й втираються в шкіру голови. Основою рецептури є комбінації різних олій, наприклад, касторової, ши, арганової, кокосової, макадамії, а також рослинних екстрактів і органічних речовин.
    • Для профілактики посічених кінчиків. Середнє та довге пасмо досить часто роздвоюються або навіть поділяються на три частини. Коли подібний руйнівний процес уже запущений, доведеться почати з радикальних заходів – підстригти кінчики на 0,5-2 сантиметри. Навіть дворазове укорочення не дає гарантії, що проблема усунена остаточно, тому використовуємо спеціальні маски для профілактики. Досить часто вони виготовляються на масляній основі, тому завдають тільки на проблемні ділянки.

    Способи розподілу і частота використання різних за призначенням масок для волосся може відрізнятися. Зазвичай цей засіб не використовується для щоденного догляду, а застосовується 1-2 рази на тиждень. При підвищеній сухості чи ламкості, а також схильності до випадання слід відмовитися від тугих гумок і шпильок, застосовувати термозахисний спрей при використанні фена навіть в низькотемпературному режимі, замінити пластикові гребінці на дерев’яні або силіконові.

    Опубликовано на правах рекламы

    Читайте также:

    Почему ломаются волосы?

    Запах сандала ускоряет рост волос

    Взрыв на макаронной фабрике: что такое синдром нерасчесывающихся волос

    Промо
    Загрузить еще