Великодня баба – ароматна, смачна та незвичайна на смак. І хоча трохи поступається традиційній пасочці у ніжності, легкості та пружності, саме вона має шанс стати королевою святкового столу.
Інгредієнти:
400 г вершкового сиру (наприклад, «Філадельфія»), 150 мл вершків, 75 г білого шоколаду, 1 столова ложка бренді або рому, цедра половини лимона, 300 г борошна, 4 яйця, 250 г цукрової пудри, 100 г родзинок, ванілін.
Приготування:
- Додати дві третини вершків (100 мл) до м’якого сиру, збити міксером.
- Розтопити шоколад у 50 мл нагрітих вершків, разом з ваніллю та бренді додати до сирної суміші. Ретельно вимішати.
- Добре збити яйця, поступово додаючи цукрову пудру, до білого кольору.
- З’єднати сирну і яєчну маси, підсипати цедру і перемішати.
- Поступово додати борошно, вимішати дерев’яною ложкою, трохи збити міксером на невеликій швидкості. Тісто повинно бути таким, як на оладки.
- Додати родзинки, попередньо притрусивши їх борошном.
- Викласти тісто у змащену маслом форму, заповнюючи її на дві третини.
- Випікати 30-40 хвилин.
- Прикрасити великодню бабу помадкою, цукатами, горіхами або фігурками з марципану.
Нагадаємо також рецепт вершкової паски з цукатами.
Читайте також:
Великдень-2018: рецепт ніжної молочної паски
Великдень-2018: рецепт справжньої сирної паски
Откуда у Пасхи уши растут: удивительные пасхальные традиции разных стран