• Великдень-2018: рецепт святкової баби з вершкового сиру.Вокруг Света. Украина
    Фото: Shutterstock
    Еда
    Среда, 4 апреля 2018

    Великдень-2018: рецепт святкової баби з вершкового сиру

    Не кожна господиня має час на приготування традиційною паски, але прикрасити святковий стіл великодньою випічкою може кожна.

    Великодня баба – ароматна, смачна та незвичайна на смак. І хоча трохи поступається традиційній пасочці у ніжності, легкості та пружності, саме вона має шанс стати королевою святкового столу.

    Інгредієнти:

    400 г вершкового сиру (наприклад, «Філадельфія»), 150 мл вершків, 75 г білого шоколаду, 1 столова ложка бренді або рому, цедра половини лимона, 300 г борошна, 4 яйця, 250 г цукрової пудри, 100 г родзинок, ванілін.

    Фото: Shutterstock

    Приготування:

    1. Додати дві третини вершків (100 мл) до м’якого сиру, збити міксером.
    2. Розтопити шоколад у 50 мл нагрітих вершків, разом з ваніллю та бренді додати до сирної суміші. Ретельно вимішати.
    3. Добре збити яйця, поступово додаючи цукрову пудру, до білого кольору.
    4. З’єднати сирну і яєчну маси, підсипати цедру і перемішати.
    5. Поступово додати борошно, вимішати дерев’яною ложкою, трохи збити міксером на невеликій швидкості. Тісто повинно бути таким, як на оладки.
    6. Додати родзинки, попередньо притрусивши їх борошном.
    7. Викласти тісто у змащену маслом форму, заповнюючи її на дві третини.
    8. Випікати 30-40 хвилин.
    9. Прикрасити великодню бабу помадкою, цукатами, горіхами або фігурками з марципану.

    Фото: Shutterstock

    Нагадаємо також рецепт вершкової паски з цукатами.

    Читайте також:

    Великдень-2018: рецепт ніжної молочної паски

    Великдень-2018: рецепт справжньої сирної паски

    Откуда у Пасхи уши растут: удивительные пасхальные традиции разных стран