• Страва сезону: шарлотка з яблук.Вокруг Света. Украина
    Страва сезону: шарлотка з яблук
    Їжа
    Четвер, 18 листопада 2021

    Страва сезону: шарлотка з яблук

    Спочатку шарлотка була різновидом пудингу, який готували з хліба, яєць, яблук і подавали зі збитими вершками і морозивом.

    Зараз класична шарлотка – це яблучний пиріг, також є рецепти пирога з вишнями, грушами, абрикосами і полуницею. Для класичної шарлотки використовують кислі яблука, тоді смак пирога виходить ще більш насиченим.

    Класичний рецепт шарлотки з яблук

    Найпростіший рецепт приготування шарлотки. Для класичної яблучної шарлотки нам знадобляться склянка цукру і склянка борошна, 4 яйця, 6 яблук, розпушувач і ванільний цукор. Яблука треба нарізати часточками. Білки збити в піну, після чого поступово додавати цукор. Коли цукор розчиниться, починаємо додавати по одному жовтку, розпушувач, ванільний цукор і борошно – тісто має бути рідким, як сметана. Духовку розігріти до 200 градусів, форму змастити будь-яким рослинним маслом і викласти часточки яблук, потім вилити у форму тісто. Поставити форму в духовку, почекати 3-4 хвилини, щоб тісто трохи піднялося, і зменшити температуру до 180 градусів. Випікати шарлотку 30 хв.

    Шарлотка з яблуками і бананами

    Ще один рецепт шарлотки з яблуками і бананами, який припаде до смаку ласунам. Для приготування беремо всі ті самі інгредієнти, що й для класичної шарлотки, а ще два банани, мед і корицю. Стакан цукру збиваємо з білками 4 яєць, після чого додаємо жовтки, корицю, ванільний цукор, розпушувач і перемішуємо все. Після цього додаємо склянку борошна – по консистенції тісто має нагадувати густу сметану. Для начинки: очищаємо яблука і банани від шкурки, нарізаємо на невеликі шматочки і поливаємо 2 ст.л. меду. Духовку слід розігріти до 200 градусів. Деко змастити рослинним або вершковим маслом і вилити на нього тісто, зверху викласти яблука. Поставити деко в духовку на 3-4 хвилини, після чого зменшити температуру до 180 градусів. Випікати шарлотку 30-40 хв.

    Шарлотка в мультиварці

    Яблучна шарлотка в мультиварці – ідеальне рішення для людей, у яких немає багато часу для готування, а ще в мультиварці бісквіт виходить особливо легким. Для пирога в мультиварці потрібно взяти 5 яблук, 1,5 склянки борошна і 1,5 склянки цукру, 5 яєць і розпушувач. Яблука очистити і нарізати часточками. Яйця збити з цукром, після чого додати борошно, розпушувач і продовжити збивати. Мультиварку включити в режим підігріву, дно і стінки мультиварки змастити вершковим маслом і додати 2 ст.л. цукру. Почекати поки цукор розчиниться і акуратно викласти на дно перший шар яблук – це буде верх шарлотки – потім викласти інші яблука. Тісто вилити у форму мультиварки, вибрати режим випічка і поставити на 40 хвилин. Коли пиріг буде готовий, акуратно перевернути його на блюдо.

    “Навколо світу. Україна » писав про те, чим обідають школярі різних країн світу.

    За матеріалами «Новое время»