• Це злочин! Топ-10 харчових звичок іноземців, які псують італійську кухню.Вокруг Света. Украина
    Це злочин! Топ-10 харчових звичок іноземців, які псують італійську кухню
    Навколо Світу
    Понеділок, 7 лютого 2022

    Це злочин! Топ-10 харчових звичок іноземців, які псують італійську кухню

    Цілком безневинні, на наш погляд, кулінарні прийоми можуть глибоко образити мешканців Італії.

    Багато неписаних італійських правил, що стосуються їжі і пиття,  збивають з пантелику іноземців. Наприклад, в Італії вважається, що піца підходить лише для вечері, а їсти її в обід недоречно. Хоча американці, українці та представники багатьох інших народів цілком не проти перекусити піцею навіть рано-вранці. Також італійці ніколи не подадуть соус болоньєзе до спагетті або інших видів пасти — тільки до тальятелле, хоча, здавалося б, чому ні?

    Втім, згідно з недавнім міжнародним дослідженням, згадані відступи від канону викличуть у італійця, швидше за все, лише насмішкувату посмішку. Адже є, з погляду представників цього народу, важчі злочини проти їжі .

    Дослідники опитали жителів 17 країн, включаючи Італію, і визначили 10 найдратівливіших для італійців кулінарних моментів, які представникам інших національностей здаються цілком прийнятними.

    1. Додати кетчуп до макаронів. На думку італійців, це найнеприємніший пункт у списку харчових злочинів. Їх підтримують американці та іспанці. Проте, в 11 країнах люди сказали, що це абсолютно нормально, причому найбільший ентузіазм виявили індонезійці та гонконгці. Опитування показало, що жителі Швеції також люблять макарони з кетчупом.
    2. Покласти макарони в холодну воду, потім відварити. Ця звичка дратує не лише італійців, а практично всіх опитаних. І лише респонденти з Китаю та Гонконгу вважають, що так і треба.
    3. Покласти ананас на піцу. Це «бронзовий призер» у рейтингу харчових жахів італійців, тому шукати в їхній країні гавайську піцу безглуздо. Франція теж не в захваті від рецепту, зате в Австралії багато шанувальників фруктових начинок для піци.
    4. Подати макарони як гарнір. Думаєте, гірка спагетті буде гарним доповненням до м’яса чи риби? Подумайте ще раз, якщо ви перебуваєте в Італії, де ця ідея вважається одним із найгірших харчових злочинів. Як відомо всім італійцям, пасту подають перед м’ясною, рибною або іншою основною стравою, як приму. Проте в жодній іншій країні, де проводилося опитування, не було проблем із цим, а французи виявилися особливо великими шанувальниками пасти як гарніра.
    5. Розрізати довгі макарони ножем під час їжі. Посилання зрозуміле: не ламай, не ріж, а елегантно накручуй спагетті на вилку, якщо хочеш, щоб тебе знову запросили на вечерю в італійський будинок. В іншому світі ніхто не замислюється, чи етично ламати макарони.
    6. Додати вершки до соусу карбонара. Як вам скаже будь-який італієць, в автентичному рецепті вершки не потрібні. Справжня італійська паста карбонара готується на основі яєць та сиру. Але всі рецепти цієї страви, написані не італійцями, вказують вершки як обов’язкові.
    7. Посипати макарони із морепродуктами сиром. Це серйозна помилка в Італії, тоді як американці із захопленням сприйняли ідею, а в інших респондентів вона не викликала яскравих емоцій.
    8. Промити варені макарони холодною водою. Хоча багато іноземців роблять такі маніпуляції, щоб макарони «не злиплися», італійці цього не розуміють. Більш того, багато італійських рецептів вимагають, щоб крохмалиста вода після пасти зберігалася і використовувалася для приготування соусу.
    9. Пити капучино після обіду. В Італії на сніданок подають каву з молоком. І хоча бариста, ймовірно, не відмовить іноземцю у приготуванні капучино о 3 годині дня, це, судячи з результатів опитування, може викликати нудоту у місцевих відвідувачів. Але решта Європи зовсім не проти цієї концепції. Капучино на сніданок дуже позитивно оцінили в Іспанії, Німеччині та Франції.
    10. Відварити макарони без солі. Італійці скажуть вам, що щіпка солі у воді для варіння макаронів життєво важлива, тоді як в інших країнах не бачать проблеми в тому, щоб посолити вже готову страву або полити її соусом.

    За матеріалами The local

    Фото: Depositphotos

     

    Завантажити ще