Відкриваючи нові землі, першими з-поміж свійських тварин і птахів мореплавці завозили туди курей: вони були невибагливими, всеїдними і швидко розмножувалися. Так поступово курей почали вирощувати в усьому світі, тому рецептів приготування їхнього м’яса існує безліч – від бульйонів і супів до котлет і жульєну.
Куряче м’ясо багате на білок, амінокислоти і вітаміни, а завдяки низьким калорійності і рівню холестерину воно вважається дієтичним.
Китайська кухня – одна з найдавніших і найрізноманітніших у світі. Незважаючи на поширений стереотип про те, що китайці їдять один рис, достатку місцевих продуктів можна лише позаздрити: крупи, овочі, м’ясо, риба, водорості, птиця, прянощі… Сьогодні приготуємо курку у кисло-солодкому соусі – одну з традиційних страв китайської кухні. Весь процес займе не більше 30 хвилин.
Інгредієнти:
Куряче філе – 500 г
Соєвий соус – 10 ст. л.
Яблучний оцет – 40 мл
Цукор – 5 ч. л.
Вода – ½ ст.
Томатна паста – 2 ст. л.
Солодкий перець – 1 шт.
Консервований ананас – 1 шматок
Помідори – 2 шт.
Приготування:
- Куряче філе нарізати тонкими смужками, скласти у миску, залити соєвим соусом (приблизно 6 ст. д.) і трохи поперчити.
- Для приготування соусу в глибокій сковорідці, краще у воку, змішати оцет, соєвий соус (приблизно 4 ст. л.) і томатну пасту. Поставити на вогонь і прогріти, додавши частину цукру.
- Влити воду, покласти нарізаний смужками перець, консервований ананас і помідори. Спробувати на смак. Якщо соус занадто кислий, додати залишки цукру. Тушкувати на невеликому вогні близько 10 хвилин. Овочі мають залишатися злегка твердими. Соус має бути в міру густим.
- Обсмажити курку, з’єднати з соусом і тушкувати ще хвилин 10. Подавати з рисом.
За матеріалами eda.ru.