• Кухні світу: курка в кисло-солодкому соусі по-китайськи.Вокруг Света. Украина
    Кухні світу: курка в кисло-солодкому соусі по-китайськи
    Їжа
    Неділя, 28 листопада 2021

    Кухні світу: курка в кисло-солодкому соусі по-китайськи

    М'ясо курки цінують за високу засвоюваність, дієтичність і велику кількість білка. Пропонуємо рецепт курки у кисло-солодкому соусі, яку полюбляють готувати в Китаї.

    Відкриваючи нові землі, першими з-поміж свійських тварин і птахів мореплавці завозили туди курей: вони були невибагливими, всеїдними і швидко розмножувалися. Так поступово курей почали вирощувати в усьому світі, тому рецептів приготування їхнього м’яса існує безліч – від бульйонів і супів до котлет і жульєну.

    Куряче м’ясо багате на білок, амінокислоти і вітаміни, а завдяки низьким калорійності і рівню холестерину воно вважається дієтичним.

    Китайська кухня – одна з найдавніших і найрізноманітніших у світі. Незважаючи на поширений стереотип про те, що китайці їдять один рис, достатку місцевих продуктів можна лише позаздрити: крупи, овочі, м’ясо, риба, водорості, птиця, прянощі… Сьогодні приготуємо курку у кисло-солодкому соусі – одну з традиційних страв китайської кухні. Весь процес займе не більше 30 хвилин.

    Інгредієнти:

    Куряче філе – 500 г
    Соєвий соус – 10 ст. л.
    Яблучний оцет – 40 мл
    Цукор – 5 ч. л.
    Вода – ½ ст.
    Томатна паста – 2 ст. л.
    Солодкий перець – 1 шт.
    Консервований ананас – 1 шматок
    Помідори – 2 шт.

    Приготування:

    1. Куряче філе нарізати тонкими смужками, скласти у миску, залити соєвим соусом (приблизно 6 ст. д.) і трохи поперчити.
    2. Для приготування соусу в глибокій сковорідці, краще у воку, змішати оцет, соєвий соус (приблизно 4 ст. л.) і томатну пасту. Поставити на вогонь і прогріти, додавши частину цукру.
    3. Влити воду, покласти нарізаний смужками перець, консервований ананас і помідори. Спробувати на смак. Якщо соус занадто кислий, додати залишки цукру. Тушкувати на невеликому вогні близько 10 хвилин. Овочі мають залишатися злегка твердими. Соус має бути в міру густим.
    4. Обсмажити курку, з’єднати з соусом і тушкувати ще хвилин 10. Подавати з рисом.

    За матеріалами eda.ru.

    Завантажити ще