• Українці зможуть в'їжджати до Великобританії без тестів на Covid-19.Вокруг Света. Украина
    Українці зможуть в'їжджати до Великобританії без тестів на Covid-19
    Подорожі
    Середа, 26 січня 2022

    Українці зможуть в'їжджати до Великобританії без тестів на Covid-19

    Нові лояльні правила подорожей стосуються лише повністю вакцинованих туристів. Хоча пасажири, які не відповідають вимогам щодо вакцинації, також можуть розраховувати на послаблення правил.

    Тестування на коронавірус для щеплених мандрівників, що прибувають до Великої Британії з країн, сертифікати яких визнані Сполученим Королівством, буде скасовано з 4 години ранку 11 лютого.

    Сертифікати про вакцинацію, видані в Україні, схвалені Британією 11 жовтня 2021 року. Визнається вакцинація вакцинами Oxford/AstraZeneca, Pfizer BioNTech, Moderna, Janssen, Sinovac-CoronaVac, Sinopharm Beijing, Covaxin або Novavax (Nuvaxovid та Covova). Повний курс необхідно закінчити щонайменше за 14 днів до прибуття.

    В даний час навіть повністю вакциновані мандрівники, які прибувають до Великобританії, повинні пройти тест на коронавірус у приватного постачальника, попередньо забронювавши та оплативши його. Тест коштує близько 19 фунтів стерлінгів (близько 735 гривень), що у масштабах сім’ї виливається у серйозні суми.

    Рішення про спрощення правил поїздок було прийняте під тиском з боку туристичної галузі та транспортного сектора, які стверджують, що обмеження неефективні. «Ми вважаємо, що тестування щодо подорожей має тепер назавжди піти в минуле. Зрозуміло, що обмеження на поїздки суттєво не уповільнили поширення Omicron у Великій Британії, тому важливо, щоб більше не було рефлекторної реакції на майбутні варіанти», – заявив виконавчий директор авіакомпанії easyJet Йохан Лундгрен.

    Для неповністю вакцинованих пасажирів скасували обов’язковий тест на восьмий день після прибуття та самоізоляцію у разі, якщо тест виявиться негативним. Але їм все ще потрібно буде продемонструвати результати негативного тесту, зробленого за два дні до прибуття, та пройти ПЛР-тест після прибуття.

    По материалам The Guardian, Tripadvisor.mfa.gov.ua

    Фото: Depositphotos

     

     

     

    Завантажити ще